Off road uitrusting

Geplaatst op: 30-07-2013

Voor off road rijden heb je natuurlijk de juiste kleding nodig. Een belangrijk aspect hiervoor is je uitrusting. Een helm is verplicht, maar wat kun je verder doen om je te beschermen tegen een slingerende tak, rondzwevende stenen of zand dat in alle ronde stuift? Je uitrusting bestaat uit 2 delen, namelijk uit kleding en bescherming. Voor elk budget is er vast en zeker wel wat te vinden die aan jouw wensen voldoet. Van opvallende merkkleding tot functioneel en onopvallend, alles is er te krijgen. Op deze pagina lees je alle tips voor de uitrusting die jouw lichaam beschermen tegen de invloeden die je onderweg tegen kunt komen tijdens off road rijden.

Kleding

Het is voornamelijk dat de kleding die gebruikt wordt tijdens off road rijden toch wel uit luchtige en gemakkelijke zittende kleding bestaat. Tijdens off road rijd je voornamelijk off road met een off road jas. Bij de broeken zie je een trend. Deze trend bestaat uit broekspijpen die over de laars zitten (oftewel over the boot). In de off road wedstrijden zie je veel rijders die de broek in de laars dragen (in the boot). Dit is natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur wat jij liever draagt. Voor zowel jonge als oude off road coureurs is er volop keuze in broeken en shirts.

Bescherming

Voor een beginnende rijder maar ook voor ervaren off road rijders is een goede bescherming een absolute must. Specifieke items die ter bescherming dienen zijn cross laarzen, cross helm, knie- en scheenbescherming, nekbrace, kniebrace, protective vest, body-protection, heupbescherming en elleboogbeschermers. Door het enorme aanbod van bescherming is er voor jou altijd wel een specifieke keuze die voor jou van toepassing is. Zorg er dus voor dat je deze beschermende items draagt tijdens het off road crossen!