Off road vereniging Drenthe

Geplaatst op: 26-06-2013

Ook in Drenthe is een off road vereniging te vinden. Deze vereniging houdt zich vooral bezig met het besturen van radiografische off road wagens waarbij er natuurlijk geracet kan worden. Hierbij wordt er natuurlijk geracet om de bekers. De races vinden plaats op een baan waar de auto's en bestuurders moeten laten zien wat ze allemaal in huis hebben.


Radiografisch bestuurbare off road auto's

Voor deze sport en wedstrijden worden de radiografische off road auto's gebruikt. Deze auto's dienen de moeilijkheden van de baan te doorstaan. Het leuke aan deze bestuurbare auto's is dat het een enorme kick geeft om een auto op deze manier te besturen. Daarnaast weet je ook nooit precies hoe je auto kan reageren op een parcours en ook dat maakt het ontzettend spannend.


Clubwedstrijden

Er wordt voornamelijk geracet tijdens de clubwedstrijden van de off road vereniging. De vereniging beschikt dan ook over een eigen baan. Naast deze eigen baan worden er regelmatig ook andere banen van clubs bezocht en vinden er onderling ook wedstrijden plaats. Racen gebeurt vanaf een afstand waarbij de deelnemers boven de racebaan op een verhoging plaats kunnen nemen. Zo hebben zij een goed overzicht over het verloop van de race.


Testen van de auto's

Voor aanvang van de race is het natuurlijk zaak dat de auto's grondig getest worden op hun vermogens. Zo worden ook de aparte onderdelen aan een keuring onderworpen voordat de race begint. Het zou namelijk niet zo mogen zijn dat de auto's mankementen vertonen voor of tijdens de race.