Off road wedstrijden

Geplaatst op: 26-06-2013

De Nederlandse Off road Foundation organiseert het Nederlands Kampioenschap 4x4 Challenge. In deze wedstrijd is het toegestaan om een bijrijder mee te nemen. Dit is toegestaan vanwege het parcours dat de rijders af moeten leggen. Een fysieke conditie en een auto die in een goede staat is, zijn namelijk onontbeerlijk.


Dakar rally

De rally Parijs-Dakar of de Dakar rally is de meest bekende off road wedstrijd ter wereld. Deze wedstrijd begint in Parijs en eindigt in Dakar en wordt gereden onder zeer extreme omstandigheden. Daarnaast is het mogelijk om mee te doen met verschillende voertuigen zoals terreinwagens, motoren en vrachtauto's. De omstandigheden testen niet alleen de kwaliteiten en eigenschappen van de voertuigen, maar zeker ook de mentale vermogens van de deelnemers.


NK Off road racing

Ook in Nederland is het mogelijk om mee te doen aan het NK Off road racing voor terrein wagens. Deze uitdaging begint met een klassement waarin de deelnemers geplaatst worden. Het doel in het klassement is natuurlijk het hoogst aantal punten binnenhalen. Wedstrijden worden gereden op diverse terreinen waar de deelnemers voor diverse uitdagingen staan. 


Off road motoren

Ook voor de motoren zijn er genoeg off road wedstrijden om aan mee te doen. Zo zijn er op diverse locaties in Nederland motorcross wedstrijden die meestal gehouden woren in het weekend. Deze wedstrijden zijn in handen van clubs. In het buitenland kan er ook gereden worden. Met name in België, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië wordt er veel gecrosst. Voor al deze wedstrijden worden de motorrijders ingedeeld in klassementen waarin ze punten kunnen behalen.